La Catedral de Girona

T.A.P.I.S

3.0

Amb el suport del Departament de Cultura.
Ajuts per a l’execució d’obres cofinançades en l’àmbit museístic.

T.A.P.I.S 3.0 és un projecte que permetrà materialitzar diverses i notables millores tant pel visitant com per la conservació de les peces del museu Tresor de la Catedral de Girona.

Els treballs es centren en la confortabilitat i òptima experiència del visitant al llarg del recorregut, millorant l’accessibilitat i presentant els objectes de tal manera que s’aconsegueixi gaudir i aprendre de les peces exposades. Mitjançant diversos canals d’informació i millorant la seguretat, tant de persones com d’objectes, s’assoliran importants objectius que alhora revelen l’acrònim del nom del projecte: Treball per l’Accessibilitat, Presentació, Informació i Seguretat del Tresor de la Catedral de Girona. El “3.0” fa referència a l’actualització dels sistemes i de l’entorn, així com recordar que és el tercer cop que el Tapís de la Creació, peça principal de la col·lecció, canvia d’ubicació en el museu.

MILLORES

MUSEU

Un cop s’endinsi en les renovades sales, el visitant viatjarà des de l’antiga catedral romànica fins a l’actual catedral gòtica, caracteritzant cada període en dues sales on s’hi exposen objectes excel·lents de cada moment. La sala gran serà destinada únicament a la contemplació del Tapís de la Creació, amb un espai contigu d’explicació de la peça. Quedarà com a cloenda l’última sala, destinada a aprofundir sobre l’ús litúrgic i cultual de la col·lecció mostrada.

MILLORES

DIPÒSIT

Pot passar desapercebut pel visitant, però una de les grans millores d’aquest projecte és la creació d’unes sales dipòsit. En aquestes es preveu organitzar tots aquells objectes artístics i històrics vinculats a la catedral i que no tenen cabuda al museu. Ubicat en l’antic dipòsit de l’arxiu, aquestes tres sales s’han adequat per conservar en condicions òptimes un ric llegat patrimonial.

últimes publicacions

CARLEMANY

EL PARE

D’EUROPA

ERMESSENDA

LA PADRINA

DE LA CATEDRAL

SUBSCRIU-TE A LA NOSTRA NEWSLETTER

PER REBRE TOTES LES ACTUALITZACIONS