Fons Patrimonial

Tresor
de la
Catedral

Tresor de la Catedral

NOM

Arqueta de banús i metall

Resum i registre
NÚM DE REGISTRE
78
CRONOLOGIA
s. XIII
CLASSIFICACIÓ / REGISTRE
objecte d'art
NOM DE L'OBJECTE
arqueta
MIDES
ALÇADA (CM)
9
LLARGADA (CM)
7
AMPLADA (CM)
9
DIÀMETRE (CM)
TÈCNIQUES I MATERIALS
TÈCNIQUES UTILITZADES
burilat, clavat
MATERIALS UTILITZATS
fusta de banús, metall
APRECIACIONS / DESCRIPCIÓ
TEMA
DESCRIPCIÓ
Arqueta de fusta de base rectangular, i una tapa a quatre vessants, amb la part superior plana. Està decorada amb cantoneres metàl·liques que emmarquen les parts laterals i inferior de cada una de les cares de la caixa i els laterals i una part superior de les cares trapezoïdals de la tapa. L'acabat metàl·lic és treballat amb motius vegetals senzills emmarcats per una sanefa de puntejats. Els ornaments metàl·lics estant clavats amb petits clauets de cap arrodonit. La part superior de la tapa és plana i recoberta per una planxa metàl·lica, que serveix de base de subjecció de les frontisses i la peça de la tanca, que presenta una decoració a base de motius geomètrics en forma d'espiga allargada, igual que les frontisses. La tanca acaba en els seus dos extrems en forma de flor de lis. D'aquesta manera la part superior de la tapa resta decorada amb tres flors de lis, encarades la central cap al darrere i les dues laterals, les de les frontisses, cap al davant. Sobres aquestes dues últimes hi ha unes anelles gruixudes, per les quals s'aguanta la nansa, també metàl·lica i burilada, deocarada amb anelles al centre.
APRECIACIONS / DESCRIPCIÓ MARCA O INSCRIPCIÓ
APRECIACIONS / DESCRIPCIÓ HERÀLDICA
AUTOR/A
ESCOLA TALLER
JUSTIFICACIÓ D’AUTOR O ESCOLA
LLOC D'EXECUCIÓ
PROCEDÈNCIA
LLOC DE PROCEDÈNCIA
INGRÉS
FORMA D'INGRÉS
FONT D'INGRÉS
DATA D'INGRÉS
HISTÒRIA
ÚS
RESTAURACIONS
PUNTUACIÓ (ESTAT DE CONSERVACIÓ)
DESCRIPCIÓ (ESTAT DE CONSERVACIÓ)
Ben conservada, caldria però netejar-la.
NÚM. D’EXEMPLARS
NÚM. DE FRAGMENTS
NÚM. DE PARTS
0
PARTS QUE MANQUEN
DESCRIPCIÓ
-FONT, L., Gerona. La Catedral y el Museo Diocesano, Ed. Carlomagno, Girona, 1952, p. 38 -Catalunya Romànica, vol. XXIII, p. 161
NOTES I OBSERVACIONS
A dins hi ha paperet amb el núm IEC 8373, i també "relíquia" embolicada en un tros de paper on hi diu: "troç de creu del bon lladre".