Fons Patrimonial

Tresor
de la
Catedral

Tresor de la Catedral

NOM

Sagrada Família

Resum i registre
NÚM DE REGISTRE
234
CRONOLOGIA
s. XVII
CLASSIFICACIÓ / REGISTRE
pintura
NOM DE L'OBJECTE
pintura
MIDES
ALÇADA (CM)
270
LLARGADA (CM)
AMPLADA (CM)
270
DIÀMETRE (CM)
TÈCNIQUES I MATERIALS
TÈCNIQUES UTILITZADES
oli
MATERIALS UTILITZATS
tela
APRECIACIONS / DESCRIPCIÓ
TEMA
Escena bíblica
DESCRIPCIÓ
Episodi sobre la Sagrada Família o Descans de la Fugida d’Egipte. L’escena té lloc en un espai exterior amb vegetació, un poble amb una església i un llac a l’horitzó. Al centre de la composició s’hi observa la Verge asseguda sobre d’una roca a mode de tron amb Jesús Infant a damunt la cama dreta. L’Infant mira a Sant Josep que està a la seva dreta i li retorna la mirada mentre recolza sobre el pit la mà esquerra. La Verge va vestida amb una túnica rosada i un mantell blau i porta sandàlies, deixant al descobert els dits dels peus, com el peu dret de Sant Josep; Jesús també porta una túnica rosada; Sant Josep porta una túnica blava amb un mantell de color terrós, una vara florida està recolzada en la seva espatlla dreta, i és aguantada per un àngel per la part superior. Acompanyant l’àngel, dos àngels més sostenen un cabàs amb les eines de fuster. Sobre la Verge tres caps d’àngels-nens alats. Les tres figures estan coronades, la Verge amb una corona de dotze estrelles. S’observen petits detalls naturalistes com les petites plantes o les pedres que trobem a la part inferior de la composició, en un primer terme.
APRECIACIONS / DESCRIPCIÓ MARCA O INSCRIPCIÓ
APRECIACIONS / DESCRIPCIÓ HERÀLDICA
AUTOR/A
Marià Colomer i Parés
ESCOLA TALLER
JUSTIFICACIÓ D’AUTOR O ESCOLA
LLOC D'EXECUCIÓ
PROCEDÈNCIA
LLOC DE PROCEDÈNCIA
INGRÉS
FORMA D'INGRÉS
FONT D'INGRÉS
DATA D'INGRÉS
HISTÒRIA
ÚS
RESTAURACIONS
PUNTUACIÓ (ESTAT DE CONSERVACIÓ)
DESCRIPCIÓ (ESTAT DE CONSERVACIÓ)
Mal estat; caldria una neteja i fixació de la pintura.
NÚM. D’EXEMPLARS
NÚM. DE FRAGMENTS
NÚM. DE PARTS
PARTS QUE MANQUEN
Parts de pintura a la part inferior.
DESCRIPCIÓ
-MARQUÈS, J. "La capella del crucifix", Informe, Diari de Girona, 15 de març de 1987. - CRBMC, "Rescat". Número 22, tardor 2013.
NOTES I OBSERVACIONS
S'han consultat les Actes Capitulars des de l'any 1881 (vol.95) fins 1975 (vol. 115). ACG. S'han consultat els inventaris dels anys 1470, 1588, 1629, 1685, 1742, 1774, 1775, 1823, 1924, 1938, 1939. ACG.